Kto si, čo si...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nechcem sa meniť, chcem zmeniť len prístup

začiatok? niečoho?

Rada pozorujem spokojných ľudí. Rada skúmam, tú ich iskru v očiach a to ich zvláštne príjemné vyžarovanie. Raz im nechutne závidím, tých dokonalých manželov, dokonalú prácu, rodinu, priateľov... a raz u nich hľadám, aspoň ako také nešťastie, aby som si mohla povedať, že sa mám sa o čo si lepšie.

Po uslzených chvíľach, po dňoch, keď sa budete mračiť na cudzích ľudí, si uvedomíte, že si samy tvoríte život. Aké klišé, viem. :)

Nechcem písať ani o tejto dobe, plnej internetu, mobilov a neosobnej komunikácie. Každý to poznáme, v podstate každý tým žijeme a sme toho súčasťou. Dôvod, prečo to spomínam, je ten, že tiež som zvykla viniť spoločnosť, skazené ľudstvo za môj zdanlivo neúspešný, neradostný, neplnohodnotný a neviem aký ešte, život...  

Môžete sa presviedčať, že spokojným ľuďom zhora darovali viac šťastia alebo, že sa dobre narodili. Môžete sa ďalej presviedčať, že za ten stav, ktorý majú a o ktorý sa možno aj nevedome starajú, že zaň môžu minimálne. A naďalej, môžete poslúchať, že vy nie ste hoden spokojného života, alebo, ak nie ste k sebe celkom krutí, uveríte myšlienke, že dobré vás čaká. Niekde v budúcnosti. Ďalekej. 
Ale čo z toho, že zajtra bude lepšie, keď vždy, keď sa ráno zobudíte je dnes?

Človek si potrebuje aj poplakať, aj pobúchať si hlavu o stenu. Ale všetko má svoje hranice... Nepoznám jedného nešťastného človeka, ktorý by mal úžasný život. Divná veta, že? Druhá moja otázka avšak je, poznáte ľudí, ktorí majú veľa vecí pekných, vydarených v živote a sťažujú sa?

Presne tak, život je presne taký, aký si tvoríte, ako sa oň staráte a ako ho vnímate.

Úprimne, chcela by som patriť, medzi ľudí, ktorí majú cieľ a idú si za ním. Ktorých nič nepoloží. A s víťazným pohárom skáču, radujú sa.

Neviem asi som zle naprogramovaná.

Mohli by sme sa zahrávať so slovíčkami, čo je to nešťastný človek a čo je úžasný život. Ale viete, ide mi o to, že viem veľmi presne, čo to znamená ľutovať sa, nehľadiac na to aké katastrofy, či banality človeka trápia.

Každé ráno totiž v kúpeľni, v zrkadle, vidím takého jedného nešťastníka. :)

A UŽ MA TO, sakra, NEBAVÍ.


pre utíšenie hlavy. | stály odkaz

Komentáre

  1. Ťažko sa radí...
    ... ale skús sa zaoberať niečím čo ťa baví a teší. Skús sa viac zamerať na to dobré a pekné. Podľa mňa život nie je ani tak o tom, ako si ho zariadiť, ako o tom, ako sa naň pozrieš. Mohla by som uvažovať nad tým, že mám na svoju pozíciu nízky plat, ale pozerám sa na to tak, že robím to, čo ma naozaj baví. Môžem plakať nad tým, že mi spadol kopček zmrzliny na zem, alebo sa tešiť z toho, že som si ho mala vôbec za čo kúpiť... :)
    publikované: 16.07.2014 14:52:13 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Si..tak ži..:-)
    nuž..ťažko vyjadriť v slovíčkach..čo hlavou beží..
    šťastný je ten-kto padá a vstáva..učí sa..a denne nachádza radosť v žití..v maličkostiach..všímaj si drobnosti..krásne..
    šťastie nie je trvalá hodnota..sú to okamihy..pre ktoré je život krásny..
    bez bolestí..pádov..nie je možné poznať šťastie..
    cez "kríž" naša duša rastie..:-)
    publikované: 17.07.2014 22:05:02 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014